Weekendje weg Madrid

Madrid is een boeiende stad waar veel te zien en te doen is.

Er zijn mooie pleinen en parken waar het leven in Madrid in de lente en de zomer zich vooral afspeelt. Ook als u van mooie paleizen, gebouwen en monumenten houdt, zult u zich in Madrid niet snel vervelen. Madrid heeft veel mooie en interessante musea. De 3 allerbekendste zijn toch wel het Prado-, het Reina Sofia- en het Thyssenmuseum. Kortom, Madrid is interessant en heeft zoveel te bieden dat één weekendje weg Madrid ongetwijfeld te kort zal blijken. De Spanjaard zegt dan ook niet voor niets adios; hij weet dat u terug zult komen!

Enkele tips voor jouw komend weekendje weg Madrid.

  •  Meld je zo rond 17.00 uur bij het museum van je keuze. Tot 20.00 uur heeft u gratis toegang.
  •  Ga op zondagmorgen met de kabelbaan naar Recreatiepark Casa de Campo. Vanuit de kabelbaan zweeft u zo’n 40 meter boven de stad en zult u genieten van het uitzicht over Madrid. Is het in de stad warm? Op de heuvel, waar het park ligt, zal het dan zeker meer aangenaam zijn.
  •  Een bezoek aan het Palacio Real mag tijdens je weekendje weg Madrid niet op het programma ontbreken. Een aantal van de ruim 2800 stijlkamers in het paleis zijn open voor bezichtiging. Let vooral op de enorme kristallen kroonluchters en de prachtige zolderbeschildering.
  • Drink wat op een terrasje, bij voorkeur op het centrale plein van Madrid, Plaza Mayor. Geniet van al die mensen die zich hier bevinden. Tijdens je weekendje weg madrid zul je je daar even ook een Madrileen voelen. Eet aansluitend ergens in een van de zijstraatjes de traditionele Spaanse tapas. Veel plezier tijdens je weekendje weg Madrid. Het is absoluut de moeite waard!