Madrid tips

Madrid, een koninklijke stad

Introductie

Madrid is een boeiende stad. Er is veel te zien, maar zeker ook veel te doen. Madrid is, als hoofdstad van Spanje, ook een koningsstad. Met indrukwekkende paleizen en monumenten. En met lange, brede straten en met grote, gezellige pleinen. Kortom, Madrid is een stad waar u zich niet snel zult vervelen.

Enkele Madrid tips

Onderstaand enkele Madrid tips om de mooiste dingen te bezoeken zonder dat dit veel hoeft te kosten. Tip: altijd paspoort of studentenpas meenemen voor gratis entrees.

Paleis en musea

Het Palazio Real is voor een deel toegankelijk voor het publiek. Niet alle 2800 kamers van het paleis maar wel enige praalkamers en ontvangstzalen. Madrid Tip: op woensdag is het paleis gratis toegankelijk voor inwoners van de Europese Unie. Paspoort meenemen dus! Madrid heeft verschillende zeer bekende musea. Onder andere het Prado Museum met werken van Goya en Rubens. Ook het Reina Sofia Museum met onder andere de Guernica van Picasso mag je niet missen. Madrid tips: musea zijn voor studenten en gepensioneerden gratis toegankelijk. Voor andere bezoekers gratis elke dag van 18.00 tot 20.00 uur.

Parken en pleinen

Is het lekker weer, dan speelt het leven in Madrid zich tot laat in de avond buiten af. Enkele Madrid tips: Het Retiro Park (Plaza de Independencia) is een groot park waar veel is te beleven. Je kunt er heerlijk wandelen of lekker liggen op de grasvelden. Er zijn veel cafés en er treden veel straatartiesten op. Je kunt een bootje huren en gezellig op de vijver rondvaren. Tip: de toegang is gratis. Recreatiepark Casa de Campo ligt op een heuvel hoog boven Madrid. Je gaat er heen met een kabelbaan (kosten maar €5) en hebt de hele tocht met de kabelbaan en ook vanuit het park een prachtig uitzicht over de stad. Plaza Mayor is het echte centrum van Madrid. Het is veruit het beroemdste (en drukste) plein van de stad. Vol met terrasjes en restaurants. Tip: drink hier uw glaasje en geniet van het mensen kijken. Ga ergens anders eten; restaurants op het plein zijn peperduur! Veel plezier in Madrid. Geniet van deze Madrid tips. Madrid is meer dan de moeite waard!